MNB középárfolyam - Euro árfolyam közép

MNB deviza középárfolyam


Átszámítandó deviza mennyiség (pl. 1000)

ÉV

HÓNAP

NAP

»»»


Legkeresettebb MNB középárfolyam


MNB árfolyam

MNB devizaárfolyam lekérdezés

Az itt megjelenített mnb középárfolyamok az MNB oldaláról származnak.

Lekérdezhetőek az aktuálisan jegyzett hivatalos mnb devizaárfolyam legfrissebb értékei, vagy a keresett időpont kiválasztásával a napi árfolyamok visszamenőlegesen 1949-től. Például mnb középárfolyam 2018 január 2 vagy mnb középárfolyam 2019 március 1. Az MNB -nél jegyzett adatok idősoros alakulása nyomon követhető a középárfolyam grafikon segítségével.

MNB árfolyam hírek

MNB középárfolyam - 2021-05-07

A Svájci frank 326.88 forintba kerül. A Cseh korona árfolyamát az MNB 13.94 forintos áron jegyezi. Az EUR árfolyama ezen a napon 358.54 forint az MNB jegyzésében. Az angol Font sterling 413.03 magyar forintot ér. Horvát kuna 47.61 forintba kerül. A Japán jen árfolyamát az MNB 271.8 forintos áron jegyezi. Lengyel zloty árfolyama ezen a napon 78.34 forint az MNB jegyzésében. 1 Román lej 72.78 magyar forintot ér. 1 Orosz rubel 4 magyar forintot ér. Egy Amerikai dollár a Központi Bank 296.61 forintos áron jegyezi a mai napon.

Mikor és hogyan állapítja meg az MNB a napi árfolyam értékeket?

A Magyar Nemzeti Bank hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken - munkanapok kivételével - délelőtt 11 órakor állapítja meg az MNB középárfolyamok értékét. A megállapított deviza árfolyam a következő árfolyam közzétételéig tekinthető érvényesnek. Mivel az árfolyamok délelőtt során kerülnek publikálásra ezért egy nap két érvényes árfolyam is létezik, az egyik a délelőtti (az adott napon 11 óráig érvényes), a másik a délutáni (az adott napon 11 órától érvényes).

Az MNB az adott napi hivatalos EUR/HUF devizaárfolyamot a tíz legaktívabb devizapiaci tevékenységet folytató belföldi bank által kihirdetett deviza árfolyamából számítja, azok súlyozatlan számtani átlagaként, a 2-2 legmagasabb és legalacsonyabb érték elhagyásával.

Az EUR - HUF és az EUR - USD keresztárfolyam alapján történik a dollár - forint hivatalos értékének meghatározása.

MNB középárfolyam napló
MNB napló

Ki és mikor használja az MNB középárfolyamot?

A Magyar Nemzeti Bank Ausztrál dollár (AUD), Kanadai dollár (CAD), Svájci frank (CHF), Cseh korona (CZK), Dán korona (DKK), EUR, Font sterling (GBP), Japán jen (JPY), Norvég korona (NOK), Lengyel zloty (PLN), Svéd korona (SEK), Amerikai dollár (USD) devizanemekben jegyez árfolyamot ügyfelei részére. Valutaváltási tevékenységet ugyanakkor nem végez, így valuta árfolyam jegyzést sem.

A vállalkozásoknak számviteli szabályzatban kell rögzítsék, hogy a devizában felmerülő tételek könyvelésekor milyen árfolyamot alkalmaznak. A választott aktuális árfolyam vagy a választott bank által meghirdetett devizavételi és devizaeladási árfolyam átlaga, vagy a közzétett, hivatalos, Magyar Nemzeti Bank által jegyzett árfolyam.