MNB árfolyam

MNB árfolyam

MNB középárfolyamok | MNB devizaárfolyam

Átszámítandó deviza mennyiség (pl. 1000)

ÉV

HÓNAP

NAP

»»»MNB árfolyam lekérdezés | MNB devizaárfolyam

Az itt megjelenített mnb középárfolyamok az MNB oldaláról származnak.

Lekérdezhetőek az aktuálisan jegyzett hivatalos mnb devizaárfolyam legfrissebb értékei, vagy a keresett időpont kiválasztásával a napi árfolyamok visszamenőlegesen 1949-től. Példáúl mnb középárfolyam 2018 január 2 vagy mnb középárfolyam 2019 március 1. Az MNB által jegyzett árfolyamok idősoros alakulása nyomon követhető az grafikonok segítségével.

mnb középárfolyam mnb devizaárfolyam mnb deviza középárfolyam


MNB középárfolyamok - 2019-12-13

A Svájci frank 299.35 forintba kerül. A Cseh korona árfolyamát az MNB 12.89 forintos áron jegyezi. Az Euro árfolyama ezen a napon 328.82 forint az MNB jegyzésében. Az angol Font sterling 394.58 magyar forintot ér. Horvát kuna 44.2 forintba kerül. A Japán jen árfolyamát az MNB 268.23 forintos áron jegyezi. Lengyel zloty árfolyama ezen a napon 76.91 forint az MNB jegyzésében. 1 Román lej 68.79 magyar forintot ér. 1 Orosz rubel 4.71 magyar forintot ér. Egy Amerikai dollár a Központi Bank 294.11 forintos áron jegyezi a mai napon.


Mikor és hogyan állapítja meg az MNB a napi árfolyamokat?


A Magyar Nemzeti Bank hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken - munkanapok kivételével - délelőtt 11 órakor állapítja meg a deviza árfolyamok értékét. A megállapított deviza árfolyam a következő árfolyam közzétételéig tekinthető érvényesnek. Mivel az árfolyamok délelőtt során kerülnek publikálásra ezért egy nap két érvényes árfolyam is létezik, az egyik a délelőtti (az adott napon 11 óráig érvényes), a másik a délutáni (az adott napon 11 órától érvényes).

Az MNB az adott napi hivatalos EUR/HUF devizaárfolyamot a tíz legaktívabb devizapiaci tevékenységet folytató belföldi bank által kihirdetett deviza árfolyamából számítja, azok súlyozatlan számtani átlagaként, a 2-2 legmagasabb és legalacsonyabb érték elhagyásával.

Az euró - forint és az euró - dollár keresztárfolyam alapján történik a dollár - forint hivatalos devizaárfolyam meghatározására.


Ki és mikor használja a központi banki árfolyamot?


A Magyar Nemzeti Bank Ausztrál dollár (AUD), Kanadai dollár (CAD), Svájci frank (CHF), Cseh korona (CZK), Dán korona (DKK), Euro (EUR), Font sterling (GBP), Japán jen (JPY), Norvég korona (NOK), Lengyel zloty (PLN), Svéd korona (SEK), Amerikai dollár (USD) devizanemekben jegyez árfolyamot ügyfelei részére. Valutaváltási tevékenységet ugyanakkor nem végez.

A vállalkozásoknak számviteli szabályzatban kell rögzítsék, hogy a devizában felmerülő tételek könyvelésekor milyen árfolyamot alkalmaznak. A választott aktuális árfolyam vagy a választott bank által meghirdetett devizavételi és devizaeladási árfolyam átlaga, vagy a közzétett, hivatalos MNB középárfolyamok.©2019 — ARFOLYAMTUDOS.hu

Jogi nyilatkozat: bár mindent elkövetünk azért, hogy a közölt adatok helyesek és frissek legyenek, előfordulhatnak hibák. Panaszkezelés információk: az ezekből eredő károkért a fenti jogi nyilatkozat alaapján felelősséget nem tudunk vállalni.