transferwise árfolyam

Wise: olcsó, online külföldi pénzutalás

✅ A külföldre történő pénzutalás olcsó és gyors módja

✅ Minden amit a Wise-ról tudni kell


Wise árfolyam

Átszámítandó összeg

Erről

Erre

1 EUR = 343.83 HUF

2020-03-16T19:26:31+0000

A külföldi utalások a hazai bankoknál gyakran sokba kerülnek.

Az ÁrfolyamTudós kalkulátorával megnézheted, hogy mennyi az aktuális árfolyam és kiszámíthadot az összeg átváltását a különböző devizák között.

Hogyan történik az utalás a wise-on?

Első lépésben regisztrálj a Wise oldalán

A regisztrációhoz mindössze az email címed szükséges, de akár a Google vagy Facebook profiloddal is regisztrálhatsz. A regisztráció ingyenes és rendkívül egyszerű: válaszd ki, hogy magán vagy céges több pénznemű deviza számlát szeretnél nyitni, add meg az email címed, állítsd be a jelszavad és add meg, hogy mely országban van a lakóhelyed.

A regisztrációt követően tudod beállítani a küldeni kívánt összeget

Add meg, mennyit szeretnél utalni és nézd meg, hogy mennyi költséget számol fel a Wise. Ez függ attól, hogy milyen összeget és milyen devizában szeretnél utalni. Itt láthatod az összeg átvezetésének várható érkezési idejét.


A következő lépésben add meg a kedvezményezett banki adatait

Ha ez nem áll rendelkezésre akkor itt az is igényelheted, hogy a Wise rendszere ezeket bekérje az utaláshoz a partnertől.


Igazold a személyazonosságod

Bizonyos pénznemekben történő utalásokhoz, vagy nagyobb összegek küldésekor szükségünk van egy fényképre valamelyik személyazonosító okmányodról. Ez elengedhetetlen a pénzed biztonságos kezeléséhez.


Fizess az utalásodért

Fizetni banki átutalással, betéti kártyával vagy hitelkártyával tudsz. Ezt követően a felhasználói fiókodban tudod nyomon követni az utalásokat.

A Wise-ról

A Wise egy brit online pénzátutalási szolgáltatás, amelyet 2011. januárban indult. Az indulás évében 10 millió angol fontnak megfelelő forgalmat értek el mintegy 10 ezer felhasználóval. 2018 -ban a felhasználók száma meghaladta a 4 milliót, a vállalaton keresztül átutalt összeg pedig a havi 4 millió dollárt. A cég nyeresége 2018-ban 8 millió dollár volt. Jelenleg 59 országban érhető el a szolgáltatás.


A Wise alapítója két észt származású úriember: Kristo Käärmann és Taavet Hinrikus. Mindketten abba a helyzetbe kerültek, hogy havi fizetésüket rendszeresen át kellett váltani az egyik devizáról egy másikra, ami jelentős költségekkel járt. Kristo Londonban élt és a Deloitte alkalmazottja volt, fontban kapta a fizetését de a hitelét euróban kellett fizetnie. Taavet a Skype-nál dolgozott és a fizetését euróban kapta de mivel Londonban élt, így fontra volt szüksége. Így hát minden hónapban a bankokon keresztül mozgatták/váltották pénzüket, ami időből és pénzből is sokat emésztett fek. Ez adta az ötletet egy olyan közösségi rendszer létrehozásához, amelyben a tagok egymással cserélhetnek devizát. Kidolgoztak egy fantasztikusan egyszerű megoldást, ami egyben hatalmas üzletnek bizonyult.


A TransferWise működése

Ha nagyjából ugyanannyian akarnak fontot euróra váltani és utalni, mint ahányan ugyanezt fordítva, akkor össze kell ezeket párosítani és minden váltás nélkül helyben elvégezni a cserét. Azaz ha Péter Angliából 500 eurónyi fontot szeretne Németországba küldeni Gézának, István pedig ugyanekkora összeget szeretne, csak fordítva Németországból Angliába küldeni Ádámnak, akkor a rendszernek köszönhetően ez megtörténhet az országokon belül, azaz Péter pénze átkerül Ádámhoz, István pénze pedig Gézához és így nincs drága külföldi utalás és nincs pénzváltás, viszont mindenki megkapta amit szeretett volna.

A Wise számlán elérhető pénznemek

Deviza neve Deviza utalása? Deviza fogadása?
Amerikai dollár
Kanadai dollár
Argentin peso
Brazil real
Chilei peso
Costa Rica-i colón
Mexikói peso
Perui nuevo sol
Uruguayi peso
Euro
Angol font
Svájci frank
Dán korona
Norvég korona
Svéd korona
Bolgár lev
Cseh korona
Horvát kuna
Magyar forint
Lengyel złoty
Román lej
Orosz rubel
Ukrán hrivnya
Grúz lari
Ausztrál dollár
Új-zélandi dollár
Egyesült Arab Emírségek dirham
Izraeli sék
Török líra
Egyiptomi font
Marokkói dirham
Ghánai cedi
Kenyai shilling
Nigériai naira
Tanzániai shilling
Ugandai shilling
Nyugat-afrikai CFA frank
Dél-afrikai rand
Bangladesi taka
Indiai rúpia
Nepáli rúpia
Srí Lanka-i rúpia
Pakisztáni rúpia
Kínai jüan
Hongkongi dollár
Indonéz rúpia
Japán jen
Dél-koreai nyert
Malajziai ringgit
Fülöp-szigeteki peso
Szingapúri dollár
Thai baht
Vietnami dong