A munkavégzés hatékonyságának növelése: hogyan segíthet az SAP?

@ÁrfolyamTudós 3/29/2023, 2:10:00 PM

Az üzleti világban az idő és az erőforrások hatékony kezelése kulcsfontosságú a sikerhez. Ehhez járul hozzá az SAP vállalatirányítási rendszer, amely integrált módon képes kezelni számos üzleti terület munkafolyamatát a pénzügy és számviteltől kezdve a logisztik különböző területein át az ügyfélkapcsolat kezeléséig. Cikkünkben Kriston Csaba, az Acterra International ügyvezetője foglalja össze, hogyan tehetik hatékonyabbá a vállalatok munkafolyamatait az SAP moduljai.

“Az SAP vállalatirányítási rendszer több különböző modult kínál az üzleti folyamatok automatizálására, például a pénzügyi, beszerzési, értékesítési vagy a raktárkezelési folyamatok hatékony kezelésre. Ezek a modulok lehetővé teszik, hogy a munkavállalók a feladatokat egyszerűbben, gyorsabban, vagyis hatékonyabban végezzék. Az SAP Business One vállalatirányítási rendszer előnyei közé tartozik, hogy a több forrásból származó információkat, adatokat képes egységesen kezelni és azokat könnyen hozzáférhetővé tenni, elemezni. Az üzleti folyamatok átláthatóbbá válnak, ami pedig lehetővé teszi a vállalatvezetők számára, hogy gyorsabban és megfontoltabban hozzanak döntéseket. Azáltal, hogy növeli a hatékony munkavégzést, a munkavállalók elkötelezettségét, általános motivációját is jelentősen javítja. Az SAP Business One ugyanis automatizálja, vagyis gyorsabban elvégezhetővé teszi az addig hosszas adminisztrációt igénylő feladatokat. A dolgozók ennek köszönhetően a felszabadult időt más fontos területekbe fektethetik. Az SAP Business One hatékonyan kezeli az adatokat is, segít azok gyűjtésében, elemzésében és azok alapján a jelentéskészítésben. Ez kritikus fontosságú minden vállalat életében. Elemzési eredmények és jelentős pénzösszegek múlhatnak az adatok megbízhatóságán és pontosságán. A megfelelő vállalatirányítási rendszer bevezetése azonban nem egyszerű feladat. Mindenek előtt ugyanis a szolgáltatónak fel kell mérnie az ügyfél vállalatánál működő munkafolyamatokat és a vezetők és munkavállalók igényeit. Tudnia kell, mely folyamatok automatizálásával tehető hatékonyabbá a munkamenet. Az [Acterra Internationalnél](https://www.acterra.hu/) mindig ez az első lépés, csak így tudjuk összeállítani, egyénre szabni a vállalatirányítási rendszert, amely előnyhöz juttathatja a céget a piacon.”

További hírek

  • Napjainkban az információáramlás sebessége és a pénzügyi piacok átláthatósága soha nem látott mértékben bővült. Ennek a dinamikus világnak a középpontjában a kriptovaluták állnak, amelyek közül a Bitcoin kétségkívül a legismertebb. A Bitcoin árfolyama, mint a digitális aranyé, folyamatosan változik, tükrözve a piaci attitűdöket, a befektetői érdeklődést, valamint a globális gazdasági trendeket.

  • Az Oroszországból Kínába, Indiába és Törökországba szállított olaj mennyisége májusban magasabb volt, mint négy éve, de a stratégák szerint az év második felében hiány várható az áruból. Júliusban aztán az OPEC+ (Kőolaj-exportáló Országok Szervezete) megragadta az alkalmat, hogy a termelés visszafogásával támogassa az árakat. Félelmük az volt, hogy a kereskedők aggodalma a következő hónapokban várható magas kamatlábakkal és alacsony növekedéssel kapcsolatos környezet miatt elapasztja a keresletet, és ez lefelé húzza az árakat. A hónap végére az OPEC stratégiája a JPMorgan szerint "meghozta a kívánt hatást", mivel a nyersolaj ára az elmúlt három hónap legmagasabb szintjére emelkedett.

  • Nettó-bruttó bérkalkulátor 2023 – mert nem mindegy, mennyi az annyi. A kiszámíthatóság mindenki számára fontos, különösen, ha a havi munkabéréről van szó. Ennek tudatában tudunk ugyanis kalkulálni és előre látni, hogy az adott hónapban nagyjából mire számíthatunk. A számolgatást könnyen megzavarhatja a bruttó-nettó bér különbsége, ám erre is van megoldás.

  • Joe Biden amerikai elnök 2022 februárjában Oroszország Ukrajna elleni katonai inváziójára azzal válaszolt, hogy kísérletet tett Putyin elnök rezsimjének gazdasági területen történő megbénítására. Moszkva devizatartalékainak százmilliárd dollárját befagyasztották, Oroszországot pedig majdnem kizárták a nemzetközi bankrendszerből. E lépések egyik nem szándékos következménye az volt, hogy a világ „éles emlékeztetőt kapott saját dollárfüggőségükről, függetlenül attól, hogy mit gondolnak a háborúról”, a Bloomberg szavai szerint.

  • Az üzleti világban az idő és az erőforrások hatékony kezelése kulcsfontosságú a sikerhez. Ehhez járul hozzá az SAP vállalatirányítási rendszer, amely integrált módon képes kezelni számos üzleti terület munkafolyamatát a pénzügy és számviteltől kezdve a logisztik különböző területein át az ügyfélkapcsolat kezeléséig. Cikkünkben Kriston Csaba, az Acterra International ügyvezetője foglalja össze, hogyan tehetik hatékonyabbá a vállalatok munkafolyamatait az SAP moduljai.

  • Ezüst vagy arany?

    3/20/2023, 4:00:00 PM

    Abban az esetben, ha a történelmet bármiféle iránymutatónak vesszük alapul, akkor elmondható, hogy az arany és az ezüst ára általában emelkedést mutat akkor, amikor a világpolitika ingatagnak tűnik, az infláció gyorsul, vagy éppen recesszió fenyeget. Mindkét nemesfémet értéket raktározó tárolóedénynek tekintik ilyenkor, ami azt jelenti, hogy nagy a kereslet irántuk.