Devizaárfolyamok a koronavírus idején

@ÁrfolyamTudós 3/24/2020, 12:00:00 AM

Múlt héten szerda délelőttre a 350-es lélektani határt is átlépte az euró-forint jegyzés. A nap további részében pedig újabb történelmi mélypontra került a forintot az euróval és a dollárral szemben is, az euró jegyzései 356,6-ig, a dolláré 327,8-ig ugrottak. A feltörekvő devizák piacán, mint minden válság alkalmával, most is nagy esés következett be. A cseh korona ekkor mintegy 2%-ot, a lengyel zloty pedig mintegy 1,5%-ot veszített értékéből a dollárral szemben.

devizaárfolyamok koronavírus

Az olajár zuhanása az orosz rubelt is nagy értékvesztésre ítélte és mintegy 7,3%-ot esett a dollár ellenében. A csütörtöki napon egy újabb hullám a 360-as szinthez nagyon nagyon közel lökte a forintot, csupán néhány fillérren múlt, hogy nem lépte át ezt a még soha nem látott szintet. A dollárral szemben pedig a 335-ös szintig gyengült a forint. Tovább gyengültek a régiós devizák is. Mindeközben a vezető devizák egymáshoz viszonyított értékében is nagy elmozdulás történt, 3 éves csúcsra ugrott a dollár az euróval szemben. A járványhelyzet gazdasági hatásait csökkenteni igyekvő kormányzati és jegybanki intézkedések hatására következett be a gyengülés és dollárral szemben. Pénteken a forint is erősödésbe kezdett és visszatért a 350 alatti szintre, de ezzel együtt is 3,2%-kal gyengült az euróval szemben a múlt héten, miközben a lengyel zloty közel 4%-ot esett, a cseh korona pedig 2,7%-kal értékelődött le. A hétfői kereskedés egy újabb kilengéssel indult és az euró forint jegyzés a reggeli órákban újra elérte a 355-ös szintet, majd ezt követően még a délelőtti órákban csökkenésnek indult, és jelenleg 352 forintos szinten mozog az euró.

További hírek

  • Két nagy csoportot tudunk megkülönböztetni egymástól, a szabad felhasználású hiteleket és azokat, ahol a kapott összeget csak meghatározott célokra használhatod fel.

  • Január 4. hetében vagyunk, és úgy tűnik, hogy a kriptovaluta-piac egy hosszú hétvégi fellélegzés után ismét összeomlik.

  • 50 000 dolláros szint fölé emelkedett a Bitcoin. A virtuális valuta továbbra is emelkedőben van a hónapok óta tartó mélypontról.

  • Tartja magát az arany árfolyama

    8/16/2021, 12:00:00 PM

    A rövid idő alatt bekövetkezett közel 3%-os emelkedés után tartja magát az arany árfolyama.

  • Az Európai Központi Bank szerdán bejelentette, hogy megkezdi a digitális euró létrehozását, mivel egyre több fogyasztó hagyja el a készpénzt. A projekt várhatóan két évig tart, és az elképzelés szerint az euróövezet 19 tagországában használt közös valuta digitális változata kerül előkészítésére. A központi bank által támogatott valuta tényleges bevezetése azonban a tervezési és vizsgálati szakaszon túl további két évet vehet igénybe.

  • A dollár hétfőn többhavi csúcsok közelében tartotta magát a többi főbb devizával szemben, miután az amerikai jegybank múlt héten meglepte a piacokat azzal, hogy jelezte: a vártnál hamarabb emeli a kamatlábakat és befejezi a sürgősségi kötvényvásárlást.

©2020 — ARFOLYAMTUDOS.hu

Jogi nyilatkozat: Bár mindent elkövetünk azért, hogy a közölt adatok helyesek és frissek legyenek, előfordulhatnak hibák. Az ezekből eredő károkért nem tudunk felelősséget vállalni!

Az oldalon található információk szerkesztő magánvéleményét tükrözik. Az itt megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!


Impresszum | Rólunk | Kapcsolat