Nagyot ment ismét a Tesla

@ÁrfolyamTudós 9/16/2020, 3:00:00 PM

Ahogyan a Tesla elsőszámú embere, úgy maga a társaság és annak teljesítménye, illetve ezen keresztül a piaci értéke is megosztó a gazdasági szakértők szemében. Bár az árfolyamot nem ők, hanem a piac határozza meg, mégis a megosztottság tükröződik a Tesla részvényeinek árfolyamában is.

Tesla gyár

A vállalat részvényeinek értéke az augusztus utolsó napján jegyzett - eddigi legnagyobb csúcsot követően - óriásit esett. Augusztus 31.-én az 500 dolláros szintet is meghaladta, majd a zuhanásban szeptember 8.-án 309 dollár körüli szinten állt meg. Ez eddig még nem látott, közel 40%-os esést jelent. A technológiai szektor a múlt héten korrekcióba kezdett, amelyet a Tesla hatalmas esése valószínűleg tovább erősített. A nagymértékű árfolyamesés hátterében több nyomós ok is állt. Kezdve onnan, hogy a vállalat papirjai nem kerültek be az S&P 500 részvényindexbe, azon át, hogy a még nevében is rivális Nikola vállalat - amely jelenleg még csak elektromos teherautókat gyárt - megállapodást kötött a General Motorssal, odáig, hogy az árfolyamváltozásokra játszó részvénypiacon a vállalat óriási népszerűségnek örvend és ebből adódóan nagy emelkedések és esések kisérik az útját. Az elektromos autókat gyártó vállalatnak most is volt honnan korrigálnia, mivel augusztus végéig közel 500%-ot emelkedett az árfolyama az év eleje óta. Ezzel a cég értéke meghaladta a 460 milliár dollárt. A vállalat részvényei a legtöbb elemző szerint túl vannak értékelve és valahol 300 dollár alatt van az ajánlott célár. Azonban a befektetők úgy tűnik, hogy hisznek Elon Muskban és az elektromos autókban. Szeptember 8.-a után megfordult az irány és amilyen lendülettel csökkent a részvények árfolyama előtte, olyan lendülettel emelkedett utána. Jelenleg a 440-es szinten mozog az árfolyam, pedig a lelkesedésen kívűl úgy tűnik, hogy semmi nem változott.

További hírek

  • Két nagy csoportot tudunk megkülönböztetni egymástól, a szabad felhasználású hiteleket és azokat, ahol a kapott összeget csak meghatározott célokra használhatod fel.

  • Január 4. hetében vagyunk, és úgy tűnik, hogy a kriptovaluta-piac egy hosszú hétvégi fellélegzés után ismét összeomlik.

  • 50 000 dolláros szint fölé emelkedett a Bitcoin. A virtuális valuta továbbra is emelkedőben van a hónapok óta tartó mélypontról.

  • Tartja magát az arany árfolyama

    8/16/2021, 12:00:00 PM

    A rövid idő alatt bekövetkezett közel 3%-os emelkedés után tartja magát az arany árfolyama.

  • Az Európai Központi Bank szerdán bejelentette, hogy megkezdi a digitális euró létrehozását, mivel egyre több fogyasztó hagyja el a készpénzt. A projekt várhatóan két évig tart, és az elképzelés szerint az euróövezet 19 tagországában használt közös valuta digitális változata kerül előkészítésére. A központi bank által támogatott valuta tényleges bevezetése azonban a tervezési és vizsgálati szakaszon túl további két évet vehet igénybe.

  • A dollár hétfőn többhavi csúcsok közelében tartotta magát a többi főbb devizával szemben, miután az amerikai jegybank múlt héten meglepte a piacokat azzal, hogy jelezte: a vártnál hamarabb emeli a kamatlábakat és befejezi a sürgősségi kötvényvásárlást.

©2020 — ARFOLYAMTUDOS.hu

Jogi nyilatkozat: Bár mindent elkövetünk azért, hogy a közölt adatok helyesek és frissek legyenek, előfordulhatnak hibák. Az ezekből eredő károkért nem tudunk felelősséget vállalni!

Az oldalon található információk szerkesztő magánvéleményét tükrözik. Az itt megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!


Impresszum | Rólunk | Kapcsolat