Tartja magát az arany árfolyama

@ÁrfolyamTudós 8/16/2021, 12:00:00 PM

A rövid idő alatt bekövetkezett közel 3%-os emelkedés után tartja magát az arany árfolyama.

Gold

A csalódást keltő kínai kiskereskedelmi eladási és ipari termelési adatok rontották a kockázati hangulatot, az [arany árfolyamának emelkedésében](https://arfolyamtudos.hu/deviza/XAU-Arany-árfolyam "arany árfolyamának emelkedésében") nagy valószínűséggel ez is jelentős szerepet játszik. A piacok jelenleg az 1,785 dolláros ellenállást tartják szem előtt, amelynek áttörése további emelkedés előtt nyithatja meg az utat. A kockázati hangulat elmérgesedett, miután Kína csalódást keltő kiskereskedelmi értékesítési és ipari termelési adatokat jelentett júliusra vonatkozóan, ami aláhúzta a lefelé irányuló nyomást a vírusos újjáéledés és a súlyos időjárási körülmények közepette. Az ipari termelés növekedési üteme júliusban 6,4%-ra mérséklődött éves szinten, ami a 4. egymást követő havi csökkenést jelenti. Ez szintén elmaradt a 7,8%-os növekedésre vonatkozó piaci várakozásoktól. A kiskereskedelmi forgalom növekedése 8,5%-ra csökkent az egy hónappal ezelőtti 12,1%-ról, ami jelentősen elmaradt a 11,5%-os alapprognózistól. Ez arra utal, hogy a Delta-változat megfékezésére irányuló intézkedések és a Henan tartományban bekövetkezett árvíz a vártnál nagyobb hatással voltak a fogyasztói kiadásokra és a termelésre. Ennek eredményeképpen az Ázsia–Csendes-óceáni térségbeli részvények meredeken lefelé fordultak, és a menedékként számon tartott eszközök érétkei emelkedtek. A nemesfémek megtartották a pénteki nyereséget ezen a háttéren. Előre tekintve a kereskedők az Amerikai Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság szerdai ülésének jegyzőkönyvét figyelik, hogy részleteket tudjanak meg a Fed politikai kilátásairól. Emellett az amerikai kiskereskedelmi eladási adatok és az Az új-zélandi központi bank kamatdöntése is a figyelem középpontjában áll. Technikailag az arany ára 4 hónapos mélypontról emelkedett vissza, mivel az amerikai dollárindex visszaszorult. Az árak az 1.785-nél lévő közvetlen ellenállási szintet készülnek megtámadni. Az 1.785 áttörésére tett sikertelen kísérlet az 1750-es szint felé történő visszalépéshez vezethet, ami azonnali támaszt jelent.

3 millió forint személyi kölcsön 5 évre?

További hírek

  • A Wall Street nyüzsgésétől mindössze néhány háztömbnyire 200 milliárd dollárnyi arany található. Arany. Ez az egyik legrégebbi és legértékesebb tulajdonunk. Az egyiptomi fáraókat vele temették el, a rómaiak kereskedtek vele, és az aranyat még a Bibliában is ajándékként említik. Ahogy a részvények zuhannak, és sokan rájönnek, hogy nem értik, hogyan fektetik be a pénzüket, a Wall Streetről néhányan az aranyhoz fordulnak, mint menedékhez.

  • Melyek a Windows 11 legfontosabb újításai? A megújult Start menü és Műveletközpont, univerzális médiavezérlés, Windows-fájlkezelő. Vásárolj Windows 11 licencet!

  • A lottónyertesek nagyobb valószínűséggel jelentenek csődöt három-öt éven belül, mint az átlagos amerikaiak. Ráadásul tanulmányok kimutatták, hogy a lottónyeremény nem feltétlenül tesz boldogabbá vagy egészségesebbé.

  • Ha webshopot működtetsz, akkor biztosan elgondolkoztál már azon, hogy kiszervezd a logisztikát. Ez azt jelentené, hogy a hagyományos raktározás helyett egy külsős szakértő úgynevezett fulfillment centerben gondoskodik a webshop logisztika minden lépéséről. De pontosan milyen különbségek vannak a két megoldásban és melyiket éri meg alkalmazni?

  • A digitális átállással te is magasabb szintre emelheted a vállalkozásod. Olyan előnyökre tehetsz szert a piaci versenyben, amellyel könnyedén a versenytársaid elé kerülhetsz.

  • A plasztikkártyák a mai napig közkedvelt eszköznek számítanak. Ezt nem is csodáljuk, hiszen nem csak praktikus és időtálló, de rendkívül elegáns megoldás. Ezért érdemes a Te vállalkozásod számára is arculatra szabott kártyát készíttetni, hiszen egy ilyen apró dolog is nagy biztonságot és garanciát adhat ügyfeleid számára arról, hogy Te is minőséget képviselsz. Ismerd meg a plasztikkártya előnyeit.

©2020 — ARFOLYAMTUDOS.hu

Jogi nyilatkozat: Bár mindent elkövetünk azért, hogy a közölt adatok helyesek és frissek legyenek, előfordulhatnak hibák. Az ezekből eredő károkért nem tudunk felelősséget vállalni!

Az oldalon található információk szerkesztő magánvéleményét tükrözik. Az itt megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!


Impresszum | Rólunk | Kapcsolat