Tartja magát az arany árfolyama

@ÁrfolyamTudós 8/16/2021, 12:00:00 PM

A rövid idő alatt bekövetkezett közel 3%-os emelkedés után tartja magát az arany árfolyama.

Gold

A csalódást keltő kínai kiskereskedelmi eladási és ipari termelési adatok rontották a kockázati hangulatot, az [arany árfolyamának emelkedésében](https://arfolyamtudos.hu/deviza/XAU-Arany-árfolyam "arany árfolyamának emelkedésében") nagy valószínűséggel ez is jelentős szerepet játszik. A piacok jelenleg az 1,785 dolláros ellenállást tartják szem előtt, amelynek áttörése további emelkedés előtt nyithatja meg az utat. A kockázati hangulat elmérgesedett, miután Kína csalódást keltő kiskereskedelmi értékesítési és ipari termelési adatokat jelentett júliusra vonatkozóan, ami aláhúzta a lefelé irányuló nyomást a vírusos újjáéledés és a súlyos időjárási körülmények közepette. Az ipari termelés növekedési üteme júliusban 6,4%-ra mérséklődött éves szinten, ami a 4. egymást követő havi csökkenést jelenti. Ez szintén elmaradt a 7,8%-os növekedésre vonatkozó piaci várakozásoktól. A kiskereskedelmi forgalom növekedése 8,5%-ra csökkent az egy hónappal ezelőtti 12,1%-ról, ami jelentősen elmaradt a 11,5%-os alapprognózistól. Ez arra utal, hogy a Delta-változat megfékezésére irányuló intézkedések és a Henan tartományban bekövetkezett árvíz a vártnál nagyobb hatással voltak a fogyasztói kiadásokra és a termelésre. Ennek eredményeképpen az Ázsia–Csendes-óceáni térségbeli részvények meredeken lefelé fordultak, és a menedékként számon tartott eszközök érétkei emelkedtek. A nemesfémek megtartották a pénteki nyereséget ezen a háttéren. Előre tekintve a kereskedők az Amerikai Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság szerdai ülésének jegyzőkönyvét figyelik, hogy részleteket tudjanak meg a Fed politikai kilátásairól. Emellett az amerikai kiskereskedelmi eladási adatok és az Az új-zélandi központi bank kamatdöntése is a figyelem középpontjában áll. Technikailag az arany ára 4 hónapos mélypontról emelkedett vissza, mivel az amerikai dollárindex visszaszorult. Az árak az 1.785-nél lévő közvetlen ellenállási szintet készülnek megtámadni. Az 1.785 áttörésére tett sikertelen kísérlet az 1750-es szint felé történő visszalépéshez vezethet, ami azonnali támaszt jelent.

További hírek

  • Két nagy csoportot tudunk megkülönböztetni egymástól, a szabad felhasználású hiteleket és azokat, ahol a kapott összeget csak meghatározott célokra használhatod fel.

  • Január 4. hetében vagyunk, és úgy tűnik, hogy a kriptovaluta-piac egy hosszú hétvégi fellélegzés után ismét összeomlik.

  • 50 000 dolláros szint fölé emelkedett a Bitcoin. A virtuális valuta továbbra is emelkedőben van a hónapok óta tartó mélypontról.

  • Tartja magát az arany árfolyama

    8/16/2021, 12:00:00 PM

    A rövid idő alatt bekövetkezett közel 3%-os emelkedés után tartja magát az arany árfolyama.

  • Az Európai Központi Bank szerdán bejelentette, hogy megkezdi a digitális euró létrehozását, mivel egyre több fogyasztó hagyja el a készpénzt. A projekt várhatóan két évig tart, és az elképzelés szerint az euróövezet 19 tagországában használt közös valuta digitális változata kerül előkészítésére. A központi bank által támogatott valuta tényleges bevezetése azonban a tervezési és vizsgálati szakaszon túl további két évet vehet igénybe.

  • A dollár hétfőn többhavi csúcsok közelében tartotta magát a többi főbb devizával szemben, miután az amerikai jegybank múlt héten meglepte a piacokat azzal, hogy jelezte: a vártnál hamarabb emeli a kamatlábakat és befejezi a sürgősségi kötvényvásárlást.

©2020 — ARFOLYAMTUDOS.hu

Jogi nyilatkozat: Bár mindent elkövetünk azért, hogy a közölt adatok helyesek és frissek legyenek, előfordulhatnak hibák. Az ezekből eredő károkért nem tudunk felelősséget vállalni!

Az oldalon található információk szerkesztő magánvéleményét tükrözik. Az itt megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!


Impresszum | Rólunk | Kapcsolat