A második bitcoin tőzsde omlik össze Törökországban

@ÁrfolyamTudós 5/3/2021, 10:30:00 AM

Törökországban a második kriptovaluta tőzsde is összeomlott az iparág elleni fellépés közepette. Legutóbb a Vebitcoin nevű platform a weboldalán közzétett rövid közleményében közölte, hogy minden tevékenységét beszüntette, miután pénzügyi nehézségekkel szembesült, és a lehető leghamarabb tájékoztatja ügyfeleit a helyzetről.

btc

Napokkal korábban a Thodex vezérigazgatója állítólag elhagyta az országot. A helyi média beszámolói szerint a Thodex alapítója, Faruk Fatih Ozer Albániába repült, és magával vitte a befektetők 2 milliárd dollárnyi pénzét. Törökország nemzetközi elfogatóparancsot adott ki Ozer ellen, miközben 62 embert vettek őrizetbe a Thodex ellen benyújtott panaszok kapcsán. A török hatóságok zárolták a Vebitcoin belföldi bankszámláit, és négy embert őrizetbe vettek a tőzsdével kapcsolatos vizsgálat részeként. A CoinGecko adatai szerint a Vebitcoin napi kereskedési volumene közel 60 millió dollár volt az összeomlása előtt. A török lakosság egy része a kripto felé fordult, hogy megvédje megtakarításait az egekbe szökő inflációtól és a líra elértéktelenédéstől. Az Vebitcoinhoz hasonló esetek miatt azonban egyre többen követelik a piac szabályozását. A hónap elején a török központi bank megtiltotta a digitális eszközök használatát fizetésre. Recep Tayyip Erdogan elnök pedig gyors szabályozást sürgetett, figyelmeztetve a kriptopiacokon kialakuló piramisjátékokra. A kripto befektetők úgy vélik, hogy az iparág az elmúlt három évben jelentősen beérett, mivel több intézményi befektető és vállalati támogató, mint például a Tesla, lépett be a piacra. A [Bitcoin árfolyama](https://arfolyamtudos.hu/deviza/BTC-Bitcoin-árfolyam "Bitcoin árfolyama") az év eleje óta mintegy 80%-kal emelkedett, még a múlt heti meredek zuhanás után is, amelynek következtében a teljes kriptopiac egy nap alatt több mint 200 milliárd dollárt veszített. A Bank of America közelmúltban végzett alapkezelői felmérésére válaszolók mintegy 74%-a mondta azt, hogy a bitcoint buboréknak tartja. És még az iparági bennfentesek is arra figyelmeztetnek, hogy egy szélesebb körű szabályozási szigorítás lehet a küszöbön.

További hírek

  • Két nagy csoportot tudunk megkülönböztetni egymástól, a szabad felhasználású hiteleket és azokat, ahol a kapott összeget csak meghatározott célokra használhatod fel.

  • Január 4. hetében vagyunk, és úgy tűnik, hogy a kriptovaluta-piac egy hosszú hétvégi fellélegzés után ismét összeomlik.

  • 50 000 dolláros szint fölé emelkedett a Bitcoin. A virtuális valuta továbbra is emelkedőben van a hónapok óta tartó mélypontról.

  • Tartja magát az arany árfolyama

    8/16/2021, 12:00:00 PM

    A rövid idő alatt bekövetkezett közel 3%-os emelkedés után tartja magát az arany árfolyama.

  • Az Európai Központi Bank szerdán bejelentette, hogy megkezdi a digitális euró létrehozását, mivel egyre több fogyasztó hagyja el a készpénzt. A projekt várhatóan két évig tart, és az elképzelés szerint az euróövezet 19 tagországában használt közös valuta digitális változata kerül előkészítésére. A központi bank által támogatott valuta tényleges bevezetése azonban a tervezési és vizsgálati szakaszon túl további két évet vehet igénybe.

  • A dollár hétfőn többhavi csúcsok közelében tartotta magát a többi főbb devizával szemben, miután az amerikai jegybank múlt héten meglepte a piacokat azzal, hogy jelezte: a vártnál hamarabb emeli a kamatlábakat és befejezi a sürgősségi kötvényvásárlást.

©2020 — ARFOLYAMTUDOS.hu

Jogi nyilatkozat: Bár mindent elkövetünk azért, hogy a közölt adatok helyesek és frissek legyenek, előfordulhatnak hibák. Az ezekből eredő károkért nem tudunk felelősséget vállalni!

Az oldalon található információk szerkesztő magánvéleményét tükrözik. Az itt megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!


Impresszum | Rólunk | Kapcsolat